Landdag

Eén maal per twee jaar organiseert één van de stichtingen de Landdag. Dit is voor honderden ruiters en hun begeleiders een gezellig samenzijn.

Op deze dag worden dressuurproeven afgewisseld door spel en muzikale intermezzo's, kun je elkaar ontmoeten en als hoogtepunt is er het uitbeelden van het thema dat elke keer weer tot prachtige uitdossingen leidt. Ruiters, instructie en familie zijn weken van te voren bezig om kleding te maken, proeven te oefenen en vlak voor de Landdag de paarden en tuigage op te poetsen tot alles er blinkend uitziet.

Tijdens de dressuurproeven kunnen onze ruiters laten zien wat ze in hun mars hebben. Voor iedereen is het mogelijk om een proef te rijden op het eigen niveau, sommigen met hulp maar ook velen helemaal zelfstandig.

Ook worden er jaarlijks trofeeën uitgeloofd voor de beste proef, zowel voor groepen als individuele deelnemers.

Landdag 2018

Dit jaar organiseert SPG Deventer-Gorssel de Landdag op zaterdag 30 juni op het terrein van menvereniging Achter 't Peerd aan de Elzerdijk in Eefde. Het thema van 2018 is 'Sprookjes' en daarmee kunnen de deelnemers alle kanten uit. Het is aan de stichtingen om hier zoveel mogelijk op in te spelen wat betreft kleding en natuurlijk het grote optreden.

Zie de voorbereidingen: https://photos.app.goo.gl/FAskNjpSnK17pBEr6